Geschiedenis

1945, het laatste oorlogsjaar en het jaar waarin Herman Reiners begon met lesgeven in de Fietsenzaak van zijn vader aan de voorstraat 11 en later in de smederij.

Toen de bekende bevrijdingsbals aan de orde waren leidde het inmiddels bekende duo Herman en Jet Reiners deze tot ze uiteindelijk in 1946 samen de huidige dansschool oprichtten.

Het werd een enorm succes niet alleen lokaal, maar ook regionaal werd “ School Reiners” al een bekend instituut. Vele dansparen droegen daar ook hun steentje aan bij door de “ School Reiners” te vertegenwoordigen op nationale en Internationale wedstrijden.

Jet die haar naaisters achtergronden nu goed kon gebruiken maakte dan ook dankbaar gebruik van haar kennis en wist in de jaren naar schatting een kleine 2000 dansjurken te maken die dames aantrokken tijdens de wedstrijden.

Deelname AVRO’s danstest

Een hoogtepunt voor de Dansschool was de deelname in 1967 aan de AVRO’s danstest, toen al een kleine voorloper van het huidige “Dancing with the Stars”.

Herman en Jet kregen na 50 jaar trouw meerdere generaties uit Goor en omstreken de eerste passen geleerd te hebben op 76 en 74 Jarige leeftijd geheel onverwacht en uit handen van toenmalig Locoburgemeester S.Quee de eremedaille in Goud verbonden aan de orde van Oranje Nassau opgespeld.

Wederom werd de vitaliteit van Herman en Jet onderstreept want ook op de hoge leeftijd gaven ze nog 4 avonden per week dansles.

Na een nauwe betrokkenheid, ook in de jaren nadat het stokje aan dochter Wil was overgedragen, was het uiteindelijk ook voor Herman en Jet oprichters van de Dansschool nu Dancemasters Reiners in Goor heeft het op 84 en 88 jarige leeftijd …voor, voor, zij… en sluit…

Menigeen hoort nog wel eens rare klanken wat alleen maar kan betekenen dat de danslessen vast nog ergens voortgezet worden…

Op dit moment

Dochter Wil is al ruime tijd geleden in hun voetsporen getreden en zwaait nog steeds met de scepter. Samen met zoon Maico en op de achtergrond dochter Nicole zetten zij het levenswerk van Herman en Jet Reiners met dezelfde passie voor het lesgeven, de mensen en het dansen voort.